Tuesday, September 25, 2012

part time tutor @ OUM

Bertemu kembali dalam ruangan yang penuh suka duka ini, andainya dulu medan ini adalah medan kegemaran  GB. GB menggunakan ruangan ini utk berkongsi idea dan bahan2 bersama rakan2, Melalui ruangan ini jua GB menerima pelbagai kritikan, ada kalanya komentar yg menyuntik semangat dan ada kalanya komentar membunuh semangat GB. Nowdays GB ingin mengorak langkah GB dengan berkhidmat sebagai part time tutor di OUM kuantan, GB ingin menyuburkan lagi ilmu GB. Kawan2 dan teman2 tahu tak satu ketika dulu GB hanya  memiliki sekeping sijil sahaja, bila GB bercakap orang akan mempersoalkan siapa awak? apa kelulusan awak? tapi kini bila GB memegang sarjana dan GB bercakap orang akan berkata alah mentang2 ada sarjana berlagak la tu bercakap. pendek kata kawan2 semua tak kena tapi kita gunalah neraca kita sendiri utk memajukan diri kita.

4 comments:

Anonymous said...

Salam GB, ok tak keje part time tutor kat OUM ? if u dun mind sharing, nak tanya review orang2 yg bekerja dgn oum...thanks..

Rosnah Yunus said...

Tq, annoying,,,ngeh2,akak msih lagi wat part time kat oum utk next sem, alhamdulillah.. Actually oum is an unique u..dia punya manual provided tp as a tutor kena work hard kit utk more details,,,pendekatan ngan student yg ada semangat nk belajar n ada jg yg mcm terpaksa belajar...so kena sentiasa motivate them...so far ok,,,

Anonymous said...

Akak,mcm ne nak apply jd tutor oum?

Anonymous said...

hi, ni 1st time masuk ruangan blog cikgu...;) tahniah sebab perjuangan cikgu tidak pernah terhenti...walaupun ada ups n downs...;).

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...