Saturday, October 15, 2011

CARA2 NAK DOWNLOAD MOVIE DARI YOUTUBE.

 GB terima banyak panggilan dari kawan2 dan peserta yang pernah mengikuti kursus yang mana GB merupakan salah seorang jurulatih KSSR ni. Biasalah dalam KSSR elemen TMK adalah elememen Merentas Kurikulum yang amat di tekankan. Atas keperluan tu GB banyak pamerkan video multimedia yang mampu merangsang murid2 ni. So ramai yang tanya mcm mana nak downlop movie2 dari youtube ni..di sini GB ajarlah sikit cara2nya... harap2 dapatlah ye..ada yang call nak cerita susah jgk. so tengok grafik ni insyaallah dapat ye..


 Mula2 pergi ke www.youtube.com  dan ambil movie yang nak di download.

2. langkah ke 2 – pergi ke www.keepvid.com


3. langkah seterusnya.

4. langkah yang akhir.






Akhirnya anda berjaya menyimpan movie itu tanpa pergi ke youtube.. dan tanpa online..selamat maju jaya.

4 comments:

zaijb said...

alamak berwajah baru lahh... dah lama zai tak tgk blog dan hampir lupa hehehe... tapi ape pon terima kasih berkongsi ilmu kat sini... cayang akak..

Rosnah Yunus said...

tq. zai..akak jadi blog akak ruang menempatkan bahan2.. atleast dapat gak berkongsi2 apa yang ada.

Ummi Ayu said...

Tq nah...blh ilmu ari ni

Ummi Ayu said...

Tq nah....blh ilmu baru

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...